Oyun_Botu
VİP

Grup: VIP
Oyunu:
Statü:
Karma Puanı: 2
Rep Ver
Açtigi Toplam Konu: 519
|
Subaylar Menüsü ve Ogame yönetiminde istifalar.
Bilindiği üzere çok kısa zaman önce ogame'de subaylar menüsü uygulamaya geçti , işlevi ise parayla %20 daha fazla hammadde üretimi sağlıyor , emredilen filo sayısı artıyor , savunma güçleniyor . Yani kısacası parayı veren ogame'de düdüğü çalmaya başladı bu uygulamayla. Ogame şirketi parayla maden satmaya, multi yapmaya başlamış oldu teorikte.
Bu uygulamayla birlikte , oyun admini , yönetim kaptanı ''Bilo'' ve diğer bazı moderatorler ve oyun SGO'ları yapılanın yanlış olduğunu vurgulayıp, böyle bir yanlış içinde olmamak istediklerini duyurdular ve görevlerinden istifa ettiler, şahsi fikrim ise; çok onurlu bir davranış yaptılar . Bizede burdanda duyurmak düşer...
Oyun admininin açıklaması ;
Bilo ;
''1 Mart 2007 itibarıyla ogame.com.tr takımından ayrılmış bulunmaktayım. Bunun sebebi getirilen subay uygulaması ile para veren oyuncuların vermeyenlere göre haksız avantaj elde edecek olmasıdır. İki yıldır ogame'in herkes için daha zevkli ve adil olması için emek veren biri olarak oyundaki eşitliğin para karşılığında bozulması benim kabul edebileceğim bir durum değilir.
Eğer yapılmak istenen, bütün oyuncuların rakiplerinden geri kalmamak için subay satın almalarını sağlamak ise; bu ogame'i paralı hale getirmektir. Oyunun sahibi konumundaki gameforge şirketi paralı olan bir oyunda yöneticilerin gönüllü olarak bedavaya çalışmasını beklememelidir ve ogame.com.tr kadrosundaki gönüllü 170 kişinin yerine geçecek maaşlı elemanları işe almalıdır.
Bildiğiniz gibi ogame'in şu anda kullanılan sürümü 0.76, yani hala beta test aşamasında. Yapılması gereken değişiklikler, düzeltilmesi gereken hatalar var. Maalesef gameforge oyunun test aşaması bitmeden üst sıralara çıkmak isteyen kullanıcılarından para istemekte bir beis görmemekte, ancak bir sorun olduğunda ogame para vermeden de oynananabilir, bedava bir oyundur, oyuncuların hesapları üzeründe bir hakları yoktur bahanesinin arkasına saklanabilmektedir.
Forumun aylardır çok yavaş olduğunun siz de farkıdasınıdır, sonunda forumlar için 12 Ocak günü yeni alınan sunucunun kurulumu tamamlandı, fakat aradan geçen bir buçuk ayı aşkın sürede yeni sunucu çalışır hale gelemedi. Filoların ateş etmeden tek turluk savaş sonunda geri dönmeleri hatasının düzeltilmesi 3 seneden uzun bir süre aldı. Ogame'in gerçek sorunları için bu kadar az zaman ve emek harcayan gameforge şirketinin konu oyuncuların parasını almaya gelince muazzam bir azim ve acele ile çalışıp iki haftadan kısa sürede denemeyi tamamlayıp, sorunları giderip tüm itiraz ve uyararılara kulak tıkayarak uygulamaya geçmesi beni gerçekten çok rahatsız etti.
Benim şu anda silme modunda olan puanı iki milyona yakın bir hesabım var, günlük üretimi dört buçuk milyon birime yakın. Benim bu hesaba bir aylık jeolog almam, 3 euro karşlığında fazladan on üç milyon birim hammadde üretmem demektir. Başka bir oyuncuya para verip bu kadar malzeme almam durumunda hesabım silinmek üzere kapatılır, ancak satıcının oyunu yapan şirket olması durumu meşrulaştırmış görünmektedir.
Deuteriumun milyon birimi 1 YTL şekilde hammadde satışı ile benim yukarıda bahsettiğim şekilde jeolog almam arasındaki fark fiyatlandırmadadır, uygulamada değil. İlerde hammadde değil de para ile yapılan binalar, gemiler ya da teknolojiler de gelebilir.
Böylece buruk bir şekilde 2 yılı aşan ogame maceramı noktalıyorum. Bu süre içinde oyuncu, moderatör, operatör ve admin olarak olarak ogame'in içinde zevkle yer aldım, güzel günler geçirdim, harika dostlar edindim.
Başta bana kendileriyle beraber görev almanın keyfini ve gururunu yaşatan takım arkadaşlarım olmak üzere ogame.com.tr'nin parçası olmuş herkese teşekkür ederim. ''
Kullanıcı konu açma botudur ve kontrol edilmemektedir, bot'a
PM atmayınız,
Mail atmayınız,
Soru Sormayınız,
İstekde bulunmayınız,
Eğer yaparsanızda bilginiz olsun cevap alamazsınız!!!
|
|